ابلاغ قانون جدید «مدیریت بحران کشور»
از نقاط برجسته و مهم قانون جدید این است که هر دستگاه اجرایی که در شرایط عادی وظیفهای دارد، در شرایط اضطراری و بحرانی نیز وظیفهمند بوده و باید به صورت مستقیم در مدیریت بحران نقش داشته باشد...
جهت دریافت فایل pdf قانون جدید مدیریت بحران کشور اینجا کلیک کنید
جهت دریافت فایل pdf دستورالعمل تشکیل ستاد مدیریت بحران شهرداری ها اینجا کلیک کنید
سلیمی مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان از ابلاغ قانون جدید «مدیریت بحران کشور» خبر داد و گفت:
در قانون قبل تنها ۲۵ وظیفه برای سازمان و ادارات کل مدیریت بحران استانها تعیین شده بود و دیگر دستگاهها، نهادها و سازمانها هیچ وظیفهای نداشتند در حالیکه در قانون جدید نقش مشخصی به آنها داده شده و هر کدام در برابر وظایف و نقشی که دارند هم باید مسئولیت پذیر بوده و هم باید پاسخگو باشند.
سلیمی اذعان داشت در قانون جدید نقش نظارتی سازمان و ادارات کل مدیریت بحران استانها بر دستگاهها پررنگ تر از قبل دیده شده است بر این اساس توان اجرایی و عملیاتی سازمان و ادارات کل استانها نیز ارتقاء یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران و ادارات کل مدیریت بحران استانها در قانون جدید نقشی محوری و هماهنگ کننده خواهند داشت، گفت: در این قانون عنوان شورای هماهنگی مدیریت بحران تغییر و به ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی تبدیل شده است. همچنین کارگروههای ۱۴گانه در قانون جدید حذف شده و وظایف آنها به دستگاه های ذیربط واگذار شده است. ستاد مذکور نیز علاوه بر نقش مستقیم در تصمیم گیریهای مربوط به امور پیش بینی، پیشگیری و آمادگی در نقش فرماندهی عملیات نیز فعالیت خواهد کرد.
سلیمی در مورد وضعیت رسانهها در مدیریت بحران نیز گفت: در این قانون برای رسانهها به خصوص صدا و سیما مسئولیت مهمی واگذار شده است؛ براین اساس رسانهها موظفند علاوه بر نقش آموزش عموم مردم نسبت به ارتقاء سطح آگاهی مردم و نیز اعلام هشدارهای لازم اقدام کرده و از این طریق به شهروندان اطلاع رسانی کنند. هلال احمر نیز باید در تهیه و اجرای برنامههای آموزشی مشارکت کند.
سلیمی افزود: در این قانون تمامی سازمانها، وزارتخانهها، صدا و سیما، نیروهای مسلح، نهادها، ارگانها و ... وظایف مشخصی در قبال مدیریت بحران داشته و باید بخصوص در مرحله پیش از وقوع بحران وظایف خود را انجام داده باشند.